Váš košík je prázdný
Martini & Rossi je společným jmenovatelem pro klasické italské vermuty, ale i šumivá vína, prosecca a sekty. Této tradiční a elegantní značce vdechl už před 150 lety její věhlas a popularitu velmi schopný obchodník Alessandro Martini. Seznamte se s novinkou Martini Fiero a namíchejte si osvěžující letní drinky.
Seznamte se s nejnovějším přírůstkem do rodiny Martini & Rossi – vermutem v barvě ohně, Martini Fiero. Tento osvěžující aperitiv vás okouzlí svou jedinečnou hořkosladkou chutí, ale také oranžovočervenou barvou připomínající oheň. Ne náhodou má v názvu slovo “Fiero”, které pochází z latinského slova ferus – „divoký“. Martini Fiero je 100% přírodní produkt bez chemických přísad a barviv. Je směsí jedinečných italských vín, pomerančových šťáv a výtažků z bylin. Objevte dokonalost Martini Fiero ve spojení s tonikem!
Martini Fiero a Tonic byly stvořeny jeden pro druhého. Perlivý tonik a hořkosladká chuť Martini Fiero vytvářejí dokonalou kombinaci. Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl Martini Fiero, stejný díl toniku a lehce zamíchejte. Na závěr vložte měsíček pomeranče.
TIP: Ovocné tóny Martini Fiero podtrhují pikantní slaná jídla. Vyzkoušejte ho v kombinaci s olivami, italskými uzeninami a parmezánem.
Jednoduchá příprava, dechberoucí výsledek – to je koktejl Martini Bianco & Tonic. Jak na něj? Do sklenice nalijte 1 díl Martini Bianco a 1 díl toniku. Přidejte velké množství ledu a měsíček limetky.
Ani kombinace Martini Rosso s tonikem vás nezklame. Do sklenice nalijte 1 díl Martini Rosso, stejný díl toniku, přidejte hodně ledu a měsíček pomeranče. Výsledkem je osvěžující drink, který vykouzlíte během pár minut.
Bylinné vinné likéry byly známy už v civilizaci Starověkého Řecka. Lidé je ale popíjeli i jako medicínu, která jim pomáhala s trávicími problémy. Už v roce 1847 se v italském Turíně rozhodlo o nové výrobě legendárního aromatizovaného vína – vermutu, pod taktovkou čtyř italských podnikavců Klementa Mishela, Carla Rea, Agnellia a Carla Elidzhio Baudinia. Začali tak pod názvem Distilleria Nazionate da Spirito di Vino vyrábět aperitiv, jehož popularita na sebe nenechala dlouho čekat. V té době byla sladká vína velmi žádaná a tak se obchod dařilo rychle nastartovat.
Po deseti letech zkušení vinaři zariskovali a získali pro svůj podnik mladého obchodníka Alessandra Martini, který si postupně získal důvěru a stal se manažerem celé značky. Tento tah se společnosti vyplatil a ta nadále rostla a vybudovvala si silné místo na trhu. V té době se přirozeně překlenula zodpovědnost za chod fimy na mladší partnery včetně důvěryhodného účetního Theophile Sola. Firma od té doby vystupovala pod novým jménem Martini, Sola & Cia.
Mladý podnikavec Alessandro ale neusnul na vavřínech. Věděl, že už tak lahodný nápoj je pořád třeba zdokonalovat. Když si uvědomil, že by pro svou značku mohl získat génia chuti a účinků bylin Luigi Rossiho – ani na minutu nezaváhal. V roce 1863 se mu to podařilo a oficiálně tak společně zahájili historii značky Martini & Rossi. O několik let později přišli společníci s novou recepturou Martini Rosso. A postupně získávali jedno ocenění za druhým. Jejich vermut byl totiž oproti ostatním velmi jemný, příjemný a měl dokonalý poměr chutí v tajné směsi bylin.
Díky skvělému obchodnímu i likérnickému umu se dostala značka Martini & Rossi na evropskou i světovou špičku v mnoha soutěžích. Už v roce 1900 přišli výrobci se svou variantou Martini Extra Dry, která má nízký obsah cukru a doslova si s ní omotali kolem prstu všechny světoznámé bary a barmany. Koktejly s jejich vermutem se pily po celém světě. O deset let později si získali srdce nejedné ženy s vermutem Martini Bianco. Díky vanilkovému a dalším jemným tónům bylo ještě uhlazenější než původní Rosso. Dnes je společnost proslavená i svými skvělými šumivými víny a proseccem. V nabídce najdete elegantní růžové šumivé víno Martini Rose, které se skvěle hodí na každou oslavu, ale i Martini Brut, který ocení milovníci suchých sektů. Novinkou v nabídce je zmiňované "ohnivé" Martini Fiero.